Aanbrengen kunststof dakbedekking en EPDM membranen

De Taak Risico Analyse (TRA) geeft een overzicht van elk risico met bijbehorende oplossing(en) bij deze taak

Aanbrengen kunststof dakbedekking EPDM

Aanbrengen kunststof dakbedekking EPDM

Net als bij met bitumen afgewerkte daken geldt dat – voorafgaand aan de daadwerkelijke uitvoering van de kunststof dakbedekking – soms voorbereidende werkzaamheden moeten plaatsvinden. In principe kunnen kunststof dakbedekkingen in losliggend geballaste, mechanisch bevestigde en in gekleefde dakbedekkingssystemen worden toegepast.  

Daarnaast is er een groot assortiment aan kunststof dakbedekkingsystemen op de markt welke qua samenstelling/toepassing kunnen verschillen.  Primair zijn de dakbedekkingswerkzaamheden gericht op het waterdicht maken van het dak en de detailleringen. Daarnaast is het juist organiseren van de logistieke processen een wezenlijk aandachtsveld.

Het merendeel van de kunststof dakbedekkingssystemen wordt uitgevoerd met dakrollen die na verwerking een baanvormig patroon op het dak laten zien. De afmeting van de dakbanen kan variëren van 1000 mm tot 2000 mm. Een grote uitzondering hierop vormt de groep van EPDM (rubber) membranen. Door prefabricage van de EPDM dakbedekking kunnen grotere dakoppervlakken vrijwel naadloos waterdicht worden gemaakt (membraan).

In tegenstelling tot de baanvormige bitumen dakbedekkingssystemen worden kunststof dakbedekkingen en EPDM dakbedekkingen in een éénlaags systeem toegepast.